JTJ-vagn till Gotland - Jädraås-Tallås Järnväg

Go to content

JTJ-vagn till Gotland

Hänt på JTJ
SRJ Co 66 har lämnat JTJ
(Publ den 27 april 2020)
Söndag 26 april 2020 var det dags för SRJ Co 66 att lämna Jädraås för ett nytt liv på Gotland. Enligt vagnkilometerstatistiken hade 66:an då rullat 891 km (inte millimeter!) under sin tid på JTJ.

Lokomotorn var utkörd och andra förberedelser utförda inför transportfordonets ankomst. Med tanke på trailerns längd, lotsades fordonet till bangården via Kranvägen. Med hjälp av trailerns styrning backades den smidigt ut på bangården.

Lite pyssel med att rigga rampen, men närvarande JTJ-are hjälpte till så gott de kunde. Lokomotorn tryckte upp vagnen på rampen och sedan drog lastbilens vinsch upp vagnen på trailern.

Kvällsmörkret hade börjat falla över Jädraås innan allt var lastat och klart för vidare transport till Gotland. Hela övningen klarades på dryg en och en halv timme och dagen därpå var vagnen på plats hos Gotlands-Hesselby Järnväg.

Foto: Kjell Ollashed
JTJ-vagn flyttar till Gotland
(Publ den 19 april 2020)
JTJ och Gotlands-Hesselby Järnväg (GHJ) har träffat ett avtal om att personvagnen SRJ Co 66 deponeras hos GHJ. Depositionstiden är satt till 20 år med möjlighet till förlängning.
 
 
Bakgrunden är att JTJ inte har användning för vagnen och inte heller någon lämplig uppställningsplats inomhus. GHJ har å sin sida behov av ytterligare en trafikvagn.
 
 
Viss upprustning/uppfräschning av vagnen är nödvändig innan den sätts i trafik på Gotland.

Foto: Håkan Nordenadler
Back to content