Jädraås-Tallås Järnväg

Go to content

Main menu:

Välkommen till grundkurs i trafiktjänst
(Uppdaterat den 1 mars 2018)
Inför sommarens trafik kommer vi att anordna en grundkurs i trafiktjänst. Här ges möjlighet för dig som vill vara med i vår trafik att börja din karriär som bromsare. Sedan finns möjligheter att fortsätta med utbildning till tågbefälhavare och så småningom även lokförare och tågklarerare.

Vi träffas i Jädraås första gången när snön har försvunnit och vi har lok och vagnar ute på spåret igen. Detta sker lördagen den 2 juni 2018  (datum rättat). Då blir det en allmän introduktion och vi kommer bl a att gå igenom de regler som gäller för säkerhetstjänst vid JTJ.

Möjlighet till mat och övernattning finns.

Du kan redan nu anmäla ditt intresse, lämpligen med e-post till info@jtj.org eller ring Mats Gullberg, tel 070-570 9247. När vi fått din anmälan kommer vi att informera mera om vad som gäller för utbildningen. Grundläggande krav är dock att du måste ha fyllt 18 år och uppfylla Transportstyrelsens hälsokrav för att få tjänstgöra i befattningar som räknas som trafiksäkerhetstjänst.

Vill du komma till Jädraås innan den 2 juni för att bekanta dig med verksamheten så är du förstås välkommen att göra det. Ta kontakt med Mats Gullberg så lotsar han in dig i gänget.
Back to content | Back to main menu