Huvudsida Om JTJ JTJ-Nytt Tidtabell Trafiken Eget tåg? Medlem In english Auf deutsch  En français
               

Lok nummer 4 Sigbjörn med tåg rullar in till  Tallås.
Lok nummer 4 Sigbjörn med tåg rullar in till  Tallås.

Upplevelser för grupper 2014

Låt Jädraås i nordvästra Gästrikland och en ångtågsresa bli målet för trivsamma upplevelser när sommaren kommer tillbaka.

Välkommen till Jädraås – Tallås Järnväg, JTJ, där ni färdas tillbaka till den ”gamla goda tiden” med ånglok, tredje klass träbänkar och idylliska stationer som passeras i makligt tempo.

Det här kan vi erbjuda…

Tur- och retur med ångtåget

Enklaste alternativet är en ångtågsresa Jädraås - Svartbäcken Nedre tur och retur i ordinarie tåg. I anslutning till resan kan ni ordna med egna aktiviteter, kanske pic-nic – det finns gott om plats för det kring järnvägen. Kombinera gärna resan med ett besök i Jädraås gamla bruksmiljö – visning av hyttan och smedjan kan beställas.

Grupper är välkomna att boka plats i tågen:

·         Månd 2 juni – torsd 5 juni Avgår Jädraås 10.00, 11.35 och 14.25. Åter efter ca 60 minuter. 

  • Söndagar 15 juni – 31 aug. Avgår Jädraås 11.00, 12.42 och 14.25. Åter efter ca 80 minuter.

 

Pris: 70 kr/vuxen, 30  kr/barn 7-17 år. (Minst 10 betalande för detta pris.) Specialpris för barngrupper 2 - 5 juni.

Information och bokning, info@jtj.org eller Rikard Johanson, tel 070-690 9073 (lämna meddelande så återkommer vi snarast).

Våra tåg- och lunchpaket för grupper presenteras här så snart de är klara.

Välkommen till bords i restaurangvagnenHyr ett eget tåg – varför inte med restaurangvagn?

Ska du arrangera födelsedagskalas, företagsrepresentation eller andra evenemang för kunder och anställda eller medlemmarna i ”din” förening erbjuder Ångtåget i Jädraås spännande möjligheter.

Under perioden mitten av maj – september kan du hyra ett helt ångtåg. Du bestämmer tidtabellen själv. Vi skräddarsyr arrangemanget efter dina önskemål, allt från en vanlig tågresa till en tur med våra restaurangvagnar.

Med vårt ångloksdragna restaurangvagnståg kan du ordna en minnesvärd tillställning längs museijärnvägen. Det finns förstås olika upplägg men att boka en helkväll är alltid uppskattat. Tiderna bestämmer ni själva och det blir en kombination av färd i långsamt tempo och uppehåll på vackra ställen längs linjen. Hela spåret är ert…

Vi har två vagnar: en som består av pentry (för varmhållning, förvaring, uppläggning av mat etc), den häftiga Tenderbaren för mingel före och efter maten samt bord som kan dukas för ca 25 sittande.

Den andra vagnen kan dukas för ca 40 sittande. Det är genomgång mellan de båda vagnarna och de kan alltså kopplas samman och erbjuda plats för sammanlagt ca 65 gäster.

Vi samarbetar med olika matleverantörer, som kan ordna allt från lunch till buffé och tre-rätters middag. Det går givetvis bra att bara hyra vagnarna och ordna matserveringen på egen hand.

Kontakta oss för mer information om paketarrangemangen, bokning av grupp i ordinarie tåg eller eget tåg på andra tider: info@jtj.org eller Rikard Johanson, tel 070-690 9073 (lämna meddelande så återkommer vi snarast).

Övernattning i kombination med tågarrangemang kan bokas på Jädraås Herrgård, som ligger i anslutning till Jädraås station. Läs mer på www.jadraasherrgard.se

Retur till sidans början. Return to page top

Museisällskapet Jädraås Tallås Järnväg (JTJ) eget_t.html senast uppdaterad 2013-10-28